Mijn eerste baan bij Swinkels Innovations

 In Artikelen

De later als in als ik ‘later’ groot ben was daar ineens. Afgestudeerd en aan de bak! Ik werk nu bij Swinkels Innovations, een innovatielab waar we helpen de innovatiekracht te verhogen door ideeën te testen in de markt en interne medewerkers de kans te geven om eigen ondernemer te worden doordat we ze hulp geven met het uitwerken van hun eigen ideeën.

Om de overgang van student zijn naar werken iets kleiner te maken heb ik besloten om 32 uur te gaan werken. Eerst onder het mom van ‘1 dag zelfontwikkeling’, maar ze hadden al vrij snel door dat daar een andere reden achter schuilde.. Precies: Het gewoon op stap kunnen gaan op de donderdag. Gelukkig reageerde ze daar heel tof op: Och Pleun zegt dat dan! Welke dag wil je vrij?! Vrijdags?
4 dagen werken bevalt me heel erg goed. Ik geloof er ook in dat je in 4 dagen misschien wel even veel kan doen als in 5 dagen! Gewoon omdat je alles in 4 dagen moet proppen!


Mijn grootste uitdaging was eigenlijk wel het werken zelf, het niet meer student zijn.


Op kantoor hebben wij 2 motto’s: 1. ‘GET SHIT DONE’. Heb je een idee? Cool! Ga het maar testen! Wij schrijven niet ellendige lange plannen maar voeren dingen gewoon uit en testen dan uitvoerig of het werkt. Werkt het niet? Jammer, wat hebben we ervan geleerd? Werkt het wel? Top, gaan we ermee door!  Het 2e motto is een er eentje van Pipi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Best handig in je eerste baan ;). Wij leren elke dag wel iets nieuws. En weten we niet hoe iets moet, dan halen we kennis van buitenaf! We hebben een leuk netwerk met innovatiegoeroe’s, UX-designers, ontwerpers waar we veel van leren. Leren zodat we het daarna zelf kunnen doen!

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.


Wil je de sfeer eens komen proeven of ben je benieuwd hoe een dag van ons eruit ziet? Voel je vrij om een biertje te komen drinken!

Recent Posts